Obiteljskim gospodarstvima još 4 tisuće pilića iz Varaždina

Obiteljskim gospodarstvima još 4 tisuće pilića iz Varaždina

Obnova stočnog fonda u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon razornog potresa u punom je jeku. Obiteljskim gospodarstvima na potresom pogođenom području u srijedu, 31. ožujka 2021. godine tvrtka Koka d.d. (Grupa Vindija) iz Varaždina donirala je još 4 tisuće pilića.

Ranije je, naime, Grupa Vindija iz Varaždina poljoprivrednicima Petrinje, Gline i Siska u više navrata donirala gotovo deset tisuća pilića.

U pripremi donacije posredovao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, koji je tom prigodom naglasio da je cilj donacijama ove vrste obnoviti narušenu poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju, puniti poluprazne i godinama zapuštene objekte i zemljište, te ih staviti u funkciju ukupnog gospodarskog razvoja.

Primopredaji doniranih pilića nazočili su gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, predsjednik Općinskog vijeća Lekenika Stjepan Kušan i koordinatorica prodaje u Grupi Vindija Snježana Vučković.

Grupa Vindija već ustaljeno priprema donacije prehrambenih proizvoda stanovnicima Banovine. Nacionalnoj udruzi ugostitelja koja pak sudjeluje u pripremi toplih obroka za stanovnike ugroženih područja, Grupa Vindija sustavno donira pileće meso. Stočarima je na potresom pogođenom području dosad iz Varaždina dopremljeno više od 30 tona stočne hrane.

Krajnji je cilj tih aktivnosti očuvati mala obiteljska gospodarstva, koja su ključni proizvođači kvalitetne domaće sirovine.

Ministarstvo poljoprivrede dosad je organiziralo i dopremilo  više od 1400 tona stočne hrane; od toga je poljoprivrednicima u potrebi razdijeljeno više od 1300 tona. Povrh toga, minuloga je tjedna Vukovarsko-srijemska županija OPG-ovima Banovine donirala 45 svinja namijenjenih rasplodu.

U poslijepodnevnim satima neimenovani je dobrotvor petrinjskim poljoprivrednicima dopremio vrijednu donaciju 2 tisuće pilića.
 

Stranica