U Glinu stigao konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke

U Glinu stigao konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke

U Glinu je danas stigao konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke. Grad Aichtal i okolna mjesta, uz vatrogasne i druge udruge, tvrtke i pojedince, organizirali su prikupljanje donacija - 21 kamion dovezao je vatrogasnu opremu i odjeću, crpke, agregate, grijalice, krevete, hranu, higijenske potrepštine te maske FFP2.

Zahvala pokrajini Baden-Württemberg i gradu Aichtalu na ovoj velikoj donaciji, posebna zahvala gradonačelniku Aichtala i našem konzulu Sabliću u Stuttgartu na organizaciji ove donacije i dopremi ovog konvoja. Ovo je peta ovako velika donacija iz pokrajine Baden-Württemberg, rekao je državni tajnik za vanjsku trgovinu Zdenko Lucić.

Zahvaljujem se svim vatrogascima iz Njemačke koji su odmah priskočili u pomoć. Vatrogasna oprema sigurno će dobro doći našim vatrogascima, raspodijelit ćemo je po sedam vatrogasnih društava koje imamo na prostoru Grada Gline", poručio je gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

Ovaj put došli smo s 22 vozila i 100 tona namirnica i opreme, većinom za vatrogasce - tu su, primjerice, troje velike ljestve, hidraulične škare, motorne pile i 20.000 maski FFP2“, rekao je gradonačelnik Aichtala Sebastian Kurz.

Izvor: HRT

Foto: MVEP

MVEP - prioćenje 

HINA - vijest
 

Stranica