Privremeno stambeno zbrinjavanje u državnim stanovima

Privremeno stambeno zbrinjavanje u državnim stanovima

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje stavio je na raspolaganje 211 državnih stanova za potrebe privremenog stambenog zbrinjavanja osoba i obitelji koje su uslijed posljedica potresa ostale bez jedine stambene nekretnine uvjetne za stanovanje.

Kompletno je opremljeno 40 stanova i spremno za useljenje, a za dodatnih 26 pokrenut je pregovarački proces žurne javne nabave. Do sada je zaprimljeno i riješeno ukupno 40 zahtjeva za privremeno stambeno zbrinjavanje.

Za vrijeme trajanja privremenog smještaja, obitelji korisnika biti će oslobođene plaćanja troškova smještaja, kao i režijskih troškova. Ostala prava i obveze korisnika stambenih jedinica regulirat će se ugovorom o privremenom smještaju.

Obitelji čiji su objekti stradali u potresom pogođenim područjima i nemaju adekvatan smještaj mogu pomoću ovoga obrasca podnijeti prijavu za privremeni smještaj u državnoj imovini.

Obrasce prijave za privremeni smještaj možete preuzeti i popuniti u sjedištima jedinica lokalne samouprave, dakle sjedištima gradova i općina potresom stradalih područja.

Obrazac prijave možete preuzeti i u područnoj službi Petrinja (Trg Matice Hrvatske 18, e-mail:petrinja@sduosz.hr) i Karlovac (Radićeva 27, e-mail: karlovac@sduosz.hr).

Kontakti: 

Gordana Valenta, tel: (01) 6172-538, mobitel: 099 351 3946, e-mail: gordana.valenta@sduosz.hr

Sanja Barać, tel: (01) 6172-774, e-mail: sanja.barac@sduosz.hr

Stranica