Potpore drvoprerađivačima stradalima u potresu

Potpore drvoprerađivačima stradalima u potresu

Ministarstvo poljoprivrede će raspisati javni natječaj za dodjelu potpora drvoprerađivačima koji su pretrpjeli štete u razornom potresu s kraja godine. Na raspolaganju je ukupno deset milijuna kuna.

Vlada RH je u četvrtak, 11.veljače 2021. godine donijela program dodjele potpora male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa prerađivačima drva i proizvođačima namještaja u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji.

Iznos potpore je maksimalno do 1,4 milijuna kuna po korisniku, za ulaganja u sanaciju šteta na proizvodnoj tehnologiji i opremi, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji i proizvodno-poslovnom objektu.

Na području pogođenom potresom preradom drva i proizvodnjom namještaja bavi se oko 150 mikro, malih, srednjih i većih poduzetnika koji zapošljavaju više od 2400 ljudi. Dio tih poduzetnika pretrpio je štete na proizvodnim kapacitetima te im je smanjena ili privremeno obustavljena proizvodnja.

Djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja imaju značajnu gospodarsku i socijalnu dimenziju upravo na područjima koja su slabije razvijena. U Hrvatskoj te djelatnosti imaju udio 11 posto ukupno zaposlenih u odnosu na prerađivačku industriju u cjelini, a izvozni udio od sedam posto.


Ministarstvo poljoprivrede

Stranica