U subotu mobilni ured u Kravarskom

U subotu mobilni ured u Kravarskom

U subotu, 6. ožujka 2021. godine mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će prisutni na području Općine Kravarsko.


Od 9 do 17 sati u subotu, 6. ožujka prvi mobilni ured bit će raspoređen u Kravarskom kod Doma kulture Kravarsko, na adresi Trg Stjepana Radića 16.

Od 9 do 17 sati u subotu, 6. ožujka drugi mobilni ured bit će raspoređen u Donjem Hruševcu kod Mjesnog doma, na adresi Donji Hruševec 13.


Službenici će pomagati mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva:
  • Sisak, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e)
  • Petrinja, Trg Matice Hrvatske 18
  • Hrvatska Kostajnica, Vladimira Nazora 17
  • Glina, Trg bana Josipa Jelačića 2
 
Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresomOd četvrtka, 4.ožujka primjenjuje se i novi sustav eObnova za podnošenje zahtjeva za obnovu elektroničkim putem.
Na web-platformi dostupan je elektronički obrazac koji valja popuniti relevantnim podacima. Sustavu eObnova pristupa se putem sustava e-Građani; za ulaz u sustav preko NIAS-a dovoljna je vjerodajnica razine 3. Građani biraju koji obrazac će popuniti, ovisno o tomu traže li konstrukcijsku obnovu, potpuno uklanjanje građevine ili pak novčanu pomoć.

POVEZNICA: https://eobnova.gov.hr


Više informacija možete pronaći na stranicama MinistarstvaStranica