Donacija peradi obiteljskim gospodarstvima na području Lekenika

Donacija peradi obiteljskim gospodarstvima na području Lekenika

Za gotovo 60 obiteljskih gospodarstava na području Općine Lekenik u četvrtak, 15. travnja 2021. godine pristigla je donacija peradi.

Ministarstvo poljoprivrede i Stožer civilne zaštite organizirali su dopremu tisuću i petsto jednodnevnih pilića poljoprivrednicima na širem lekeničkom području.
 
Donacija je to koja potječe od lokalnoga dobrotvora, koji, međutim, nije htio otkriti svoj identitet. Svrha doniranja peradi jest potaknuti obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji da nastave s poljoprivrednom i stočarskom djelatnošću u izazovnim okolnostima nakon razornoga prosinačkog potresa i naknadnih podrhtavanja tla.

Primopredaji donacije peradi nazočio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak. Zahvaljujući njegovu posredovanju, poljoprivrednim gospodarstvima Banovine od početka godine donirano je više od 17 tisuća pilića. Unatoč teškim uvjetima prirodne nepogode, na području Sisačko-moslavačke županije minulih mjeseci zabilježen je porast stočnoga fonda na poljoprivrednim gospodarstvima.

Stranica