Počele prijave za obnovu

Počele prijave za obnovu

Prva dva zahtjeva za obnovu predana su u subotu ujutro, 20.veljače 2021. godine u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji.

Zahtjeve za obnovu nekretnina predale su dvije osobe, koje su nakon razornoga potresa privremeno smještene u krugu vojarne u Petrinji.

Istodobno, u Petrinji je s radom započeo ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg Matice Hrvatske 18. Djelatnici Ministarstva od 10 sati zaprimaju zahtjeve za obnovu i pomažu građanima u popunjavanju obrazaca te rješavanja drugih pitanja administrativne naravi.

U subotu  od 10 sati na terenu su i mobilni uredi Ministarstva, u kojima službenici  zaprimaju i popunjavaju obrasce zahtjeva za obnovu.

Prvi mobilni ured u Strašniku je od 10 sati kod mjesnog odbora Strašnik. Drugi mobilni ured odlazi u selo Pecki kod mjesnog odbora.

Procedura podnošenja zahtjeva za obnovom je maksimalno pojednostavljena. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja. Moguće ih je predati i osobno u Ministarstvu u Zagrebu, te putem pošte, a od idućeg tjedna putem internetske aplikacije e-Obnova.

Također, od idućeg tjedna otvorit će se ispostave Ministarstva graditeljstva u Sisku i Glini.

Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresom


Više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva:
Stranica