Potpore za očuvanje radnih mjesta i poslodavcima na potresom pogođenim područjima

Potpore za očuvanje radnih mjesta i poslodavcima na potresom pogođenim područjima

Poslodavci s područja u kojima je proglašena katastrofa uzrokovana potresom - Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, bez obzira na djelatnost i pad prometa, u slučaju kada su zbog objektivnih razloga poslovno-proizvodi procesi bitno smanjeni ili onemogućeni, imati će pravo na potporu.

Riječ je o potpori u iznosu od 4.000 kuna po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je u petak, 8. siječnja 2021., da su potpore za očuvanje radnih mjesta dopunjene i uključuju posljedice katastrofe na potresom pogođenim područjima za siječanj i veljaču, i da su potpore za skraćenje radnog vremena produžene do kraja 2021.

Objektivni razlozi su nastale znatne štete uzrokovane potresom na poslovnim ili proizvodnim pogonima i/ili nemogućnost dolaska radnika na posao temeljem čega se ne može uspostaviti normalno poslovanje odnosno proizvodnja.

Također, Potporu skraćenja radnog vremena moći će ostvariti poslodavci za privremeno uvođenje punog radnog vremena radnika u trajanju kraćem od mjesečnog fonda sati, i to do najviše 90% radnih sati prema kalendaru radnog vremena koja na godišnjoj razini ne može biti viša od 70% godišnjeg fonda radnih sati.
 

Više informacija o potporama za očuvanje radnih mjesta.

Prijava za predaju zahtjeva za mjere očuvanja radnih mjesta.

Stranica