Završena izgradnja poslovnog dijela kontejnerskog naselja na Sajmištu

Završena izgradnja poslovnog dijela kontejnerskog naselja na Sajmištu

Kontejnerska naselja za stanovnike Banovine koji su u razornom potresu ostali bez doma postavljena su u Petrinji, Glini i Majuru.

Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa dovršio je u cijelosti radove na izgradnji poslovnog dijela kontejnerskog naselja na Sajmištu u Petrinji. Vrijednost cjelokupnog projekta kontejnerskog naselja procijenjena je na 17 milijuna kuna. Gradsko poduzeće Komunalac preuzelo je upravljanje stambeno-poslovnim kontejnerskim naseljem u Petrinji.

Postavljanje stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja na Sajmištu započelo je početkom veljače. Prvotno je organizirano postavljanje stambenoga dijela kontejnerskog naselja na Sajmištu. Na prostoru u širem središtu Petrinje pripremljen je i postavljen 81 stambeni kontejner. Stanovnici petrinjskoga kraja koji su u razornom potresu ostali bez doma uglavnom su uselili u mobilne nastambe na Sajmištu. Očekuje se da će svi stambeni kontejneri biti useljeni idućega tjedna.

Nadalje, u kontejnerskom naselju u Majuru u tijeku je postavljanje šest stambenih mobilnih kućica, od planiranih deset. Preciznije, u tijeku su radovi na utvrđivanju staza i postavljanju mreže vodoopskrbe, odvodnje i električne energije stambenog naselja mobilnih kućica. Naselje će imati pristup telefonskoj i internetskoj mreži. Radove na postavljanju infrastrukturne mreže izvodi tvrtka Gradnja Ivandić. Prethodnih je dana Hrvatska vojska pripremala podlogu na prostoru predviđenom za podizanje spomenutog naselja, a na temelju nužnih administrativnih priprema u skladu s urbanističkim planovima.

Projekt kontejnerskog naselja u Majuru omogućit će stanovnicima sa šireg područja Hrvatske Kostajnice da borave u neposrednoj blizini svojih domova i obiteljskih gospodarstava oštećenih u nedavnom razornom potresu. Prvi stanari kontejnerskoga naselja u Majuru očekuju se za otprilike sedam dana.

U Glini je pak minuloga tjedna postavljeno 38 stambenih kontejnera za stanovnike glinskoga kraja kojima su kuće teško oštećene u prosinačkom razornom potresu. Procjenuje se da će do sredine idućeg tjedna svi stanari useliti u privremne nastambe u kontejnerskom naselju u Glini.

Stranica