Predsjednik Milanović: Obnova je ozbiljan zajednički napor

Predsjednik Milanović: Obnova je ozbiljan zajednički napor

U sklopu obilaska Banovine, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je u petak, 5. veljače 2021. godine Petrinju.

Na sastanku s članovima Stožera za otklanjanje posljedica potresa u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ predsjednik Milanović izrazio je podršku aktivnostima Stožera i relevantnih službi u procesu normalizacije stanja, kako u saniranju terena tako i u organizaciji života u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon razornog potresa. Poslijepotresna obnova je ozbiljan zajednički napor, naglasio je nakon sastanka predsjednik Milanović.

Potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera Tomo Medved izvijestio je predsjednika RH Milanovića o poduzetim koracima neposredno nakon potresa u pogledu čišćenja terena, osiguravanja privremenog smještaja, prehrane, zdravstvene zaštite stanovnicima Banovine. Osigurana je nužna pomoć i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

U tijeku je postupak uklanjanja javnih i privatnih zgrada koje su bitno oštećene u razornom potresu, te više ne služe prvotnoj svrsi stanovanja, odnosno obavljanja poslovne djelatnosti, izvijestio je potpredsjednik Vlade RH i potpredsjednik Stožera Boris Milošević.

Predsjednik RH se osobito zanimao za fenomen urušnih vrtača. Pozorno se prati stanje na području Općine Kukuruzari, na kojemu je uočena pojava pucanja, odnosno urušavanja tla i to u neporednoj blizini obiteljskih kuća, izvijestili su iz Stožera.


Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Stranica