Mobilna bazna postaja u Bijelim Vodama

Mobilna bazna postaja u Bijelim Vodama

U srijedu, 24. ožujka 2021. godine započela je s radom mobilna bazna postaja telefonske i internetske mreže A1 u mjestu Bijele Vode.

Sedma je to mobilna postaja postavljena na Banovini nakon razornog potresa s kraja prošle godine. Na području Sisačko-moslavačke županije predviđeno je ukupno postaviti devet mobilnih baznih postaja.

Stanovnicima na području Bijelih Voda, Maje, Majskog Trtnika, Drenovca Banskog i Dragotine time je olakšana komunikacija i pristup internetu, osobito u svjetlu održavanja školske nastave na daljinu (online), ali i podnošenja zahtjeva za obnovom objekata stradalih u nedavnom razornom potresu.

U pripremi postavljanja mobilne bazne postaje uz pripadnike Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa sudjelovali su zaposlenici HEP-a, Hrvatskog Telekoma i tvrtke A1 Hrvatska d.o.o.

Na toj se lokaciji planira postaviti oprema za odašiljanje signala svih triju teleoperatera zastupljenih na hrvatskom tržištu.

Neposredno nakon razornog potresa krajem prošle godine mobilne su bazne postaje postavljene u petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” te u Glini.

Potkraj siječnja mobilna postaja postavljena je na području Gornje Bačuge. Uslijedilo je zatim postavljanje mobilinih baznih postaja u Marinbrodu i Kukuruzarima. Potkraj veljače mobilna je postaja postavljena u Galdovu. 

Za travanj je predviđeno postaviti mobilne bazne postaje Žirovac i Sisak Sjever.

Stranica