Mobilna bazna postaja u Kukuruzarima

Mobilna bazna postaja u Kukuruzarima

U utorak, 23.veljače 2021. godine započela je s radom mobilna bazna postaja "A1" telefonske i internetske mreže u mjestu Kukuruzari. Treća je to mobilna postaja postavljena na Banovini nakon razornog potresa s kraja prošle godine. Na području Sisačko-moslavačke županije predviđeno je ukupno postaviti šest mobilnih baznih postaja.

Stanovnicima na području Donjih Kukuruzara, Panjana i Majura time je olakšana komunikacija i pristup internetu, osobito u svjetlu održavanja školske nastave na daljinu (online), ali i podnošenja zahtjeva za obnovom objekata stradalih u nedavnom razornom potresu.

U pripremi postavljanja  mobilne bazne postaje uz pripadnike Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa sudjelovali su zaposlenici HEP-a i tvrtke A1 Hrvatska.

Na toj se lokaciji sredinom ljeta planira izgraditi stup viši od 40 metara za odašiljanje signala svih triju teleoperatera zastupljenih na hrvatskom tržištu.

Na području Gornje Bačuge potkraj siječnja postavljena je prva mobilna postaja. Druga mobilna postaja postavljena je minulog vikenda u Marinbrodu.

Stranica