U Lekenik stiglo pet kontejnera, dar Vukovarsko-srijemske županije

U Lekenik stiglo pet kontejnera, dar Vukovarsko-srijemske županije

LEKENIK, 13. ožujka 2021. (Hina) - U Lekenik, na području Sisačko-moslavačke županije, u subotu je stigao konvoj s pet opremljenih stambenih kontejnera, kao donacija Vukovarsko-srijemske županije.

Kontejneri su namijenjeni za smještaj obitelji naselja Prnjavor Čuntićki na Banovini, čiji su domovi razoreni u potresu.

Konvoj je pratio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je, u pratnji potpredsjednika Vlade RH i čelnika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tome Medveda, produžio do Petrinje, gdje se detaljnije upoznao s posljedicama katastrofalnog potresa.

Prva dva kontejnera su iz lekeničke Poslovne zone prevezeni u Prnjavor Čuntićki, gdje se između ministra Medveda i župana Galića obavila simbolična primopredaja donacije. Kako je najavljeno, za dan-dva u Prnjavor Čuntićki će se prevesti i preostali kontejneri, čime će pet najugroženijih obitelji privremeno riješiti svoj stambeni problem.

Ministar Medved zahvalio je županu na kontejnerima kao i na drugoj pomoći kroz hranu za stoku i rasplodne životinje koje je donirala Vukovarsko-srijemska županija.

Župan Galić je naglasio kako su se odlučili na ovu donaciju jer su i sami doživjeli katastrofu u vidu poplave.

Stranica