Snažna potpora Kanade

Snažna potpora Kanade

Veleposlanik Kanade Alan Bowman posjetio je u utorak, 19. siječnja 2021. godine potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije. Na sastanku u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji državni tajnik MVEP-a Zdenko Lucić veleposlanika Bowmana izvijestio o razmjerima štete od potresa te o postupku sanacije i pomoći građanima Petrinje, Gline i Siska i pripadajućih naselja.

Veleposlanik Bowman izrazio je susjećanje sa stradalim stanovništvom i pohvalio napore svih koji su se angažirali u pomaganju na potresom pogođenom području. Istaknuo je pritom da je Vlada Kanade osigurala pola milijuna kanadskih dolara pomoći stradalim područjima RH. Posebno važnom smatra i pomoć od dodatnih pola milijuna kanadskih dolara koju je osigurala hrvatska  zajednica u Kanadi. Pridodao je da je kanadska banka CIBC pripremila paket pomoći od  sto tisuća kanadskih dolara za stradale dijelove Sisačko-moslavačke županije. 

Na sastanku je general-pukovnik Siniša Jurković kazao da u postupku saniranja posljedica potresa svakodnevno sudjeluje tristotinjak pripadnika Hrvatske vojske. 

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević rekao je pak da je od 69 naselja na glinskom području teško naći objekt koji nije oštećen u potresu s kraja 2020. godine. Dodao je da je u tijeku izgradnja kontejnerskog naselja za stradale građane, te je pritom zahvalio pripadnicima HV-a i Crvenog križa.

Stranica