Obnovljen dio zgrade OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji

Obnovljen dio zgrade OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji

Obnovljeno je jedno krilo zgrade OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji. Osnovnoškolcima je time omogućeno pohađanje redovne školske nastave.

Obnova jednog krila zgrade OŠ Dagutina Tadijanovića u Petrinji dovršena je te od srijede, 17. ožujka 2021. godine osnovnoškolci pohađaju redovnu nastavu u školskim klupama, prema tzv. modelu A.

OŠ Dragutina Tadijanovića pripadaju i dvije područne škole, PŠ Mošćenica i PŠ Mala Gorica. Nedavno je obnovljena zgrada PŠ Mošćenica, koja je bila oštećena u prosinačkim potresima. Redovna je nastava stoga organizirana i u obnovljenoj školskoj zgradi za školarce s područja Mošćenice i okolnih naselja. Redovna nastava za učenike PŠ Mala Gorica uredno se, bez prekida, nastavlja u samoj školi.

Bitan je to doprinos normalizaciji stanja na području pogođenom razornim prosinačkim potresima. Na području Sisačko-moslavačke županije registrirane su ukupno 53 osnovne i srednje škole. Od toga broja, 44 škole organiziraju pohađanje nastave „uživo“, po redovnom, tzv. modelu A.

U preostalih 9 škola nastava se organizira u skladu s okolnostima, dijelom u samoj zgradi škole, a dijelom na daljinu, tj. kombiniranjem tzv. modela A i modela C.

Početkom drugog polugodišta, dakle, od 18. siječnja, samo je jedna osnovna škola Sisačko-moslavačke županije bila u mogućnosti organizirati redovnu nastavu za učenike. Mnoge su zgrade osnovnih i srednjih škola, naime, pretrpjele oštećenja uslijed potresa krajem prošle godine. U međuvremenu je najveći broj školskih zgrada obnovljen u mjeri koja omogućuje održavanje redovne školske nastave.

Stranica