Islamska zajednica za stradalu Banovinu

Islamska zajednica za stradalu Banovinu

Potpredsjednik Vlade RH i potpredsjednik Stožera Civilne zaštite Boris Milošević razgovarao je ponedjeljak, 25. siječnja 2021. godine u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ s predstavnicima Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.

Potpredsjednik Vlade RH Milošević informirao je nazočne o koracima koje Stožer civilne zaštite poduzima u saniranju posljedica razornoga potresa na Banovini s kraja prošle godine: „Neposredno upravljanje krizom  podrazumijeva prije svega organiziranje smještaja i prehrane za stanovnike koji su ostali bez svojih domova." Nakon te kratkoročne pomoći, međutim, slijedi dugoročna zadaća: uklanjanje potresom urušenih zgrada, a zatim obnova oštećenih i izgradnja novih ponajprije stambenih objekata, proizlazi iz riječi Borisa Miloševića. 
 
Izražavajući suosjećanje sa stradalim stanovnicima sisačko-moslavačkog kraja, čelnik Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz Hasanović istaknuo je da  je posjet Banovini iskaz „moralne i svake druge potpore, štoviše, iskaz vjerske, građanske i patriotske dužnosti.“ Cilj posjeta jest prikupiti valjane informacije o stanju na terenu na temelju kojih će se organizirati konkretna pomoć postradalima, dodao je muftija Hasanović. 
 
Sastanku u Stožeru Civilne zaštite nazočili su državni tajnici Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova i Ministarstva kulture Spomenka Đurić i Ivica Poljičak te predstavnici veleposlanstava Alžira, Azerbajdžana, Egipta, Indonezije, Iraka, Irana, Libije, Malezije, Maroka i Turske.

Stranica