HCK građanima sa stradalog područja: Podignite novčanu pomoć do 19. ožujka

HCK građanima sa stradalog područja: Podignite novčanu pomoć do 19. ožujka

ZAGREB, 12. ožujka 2021. (Hina) - Hrvatski Crveni križ u petak je pozvao građane s potresom pogođenog područja koji su kao način isplate novčane pomoći odabrali poštanski ured, i još uvijek nisu podigli novac, da to naprave što prije, a najkasnije do 19. ožujka.

Hrvatska pošta je na zamolbu Hrvatskog Crvenog križa produljila rok za isplatu do 19. ožujka, pa građani dotad trebaju podići novčanu pomoć u poštanskim uredima, a riječ je o više od 800 ljudi koji su zatražili isplatu u prostorijama poštanskog ureda, izvijestili su iz HCK.

Hrvatski Crveni križ je prije dva tjedna krenuo s isplatama jednokratne novčane pomoći za 31.835 kućanstava s potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Jednokratna novčana pomoć dijelila se u dvije skupine: samačko i višečlano kućanstvo, a iznos je definiran na temelju ukupnog iznosa pristiglih donacija i ukupnog broja pristiglih zahtjeva. Samcima je uplaćeno 900 kuna, a višečlanom kućanstvu 1.900 kuna.

Novčana pomoć se isplatila na dva načina, a prema odabiru podnositelja zahtjeva, uplatom na tekući račun ili zaštićeni račun te putem Hrvatske pošte (preuzimanje u poslovnici ili isplata putem poštara koji djeluje na potresom pogođenom području).

HINA

Stranica