Ovog tjedna mobilni uredi na petrinjskom i glinskom području

Ovog tjedna mobilni uredi na petrinjskom i glinskom području

Do subote, 24. travnja 2021 godine mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će prisutni u području Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Petrinje i Gline.


Petak, 23. travnja 2021.
  • od 9 i 30 do 17 sati u petak, 23. travnja prvi mobilni ured bit će raspoređen na glinskom području, u naselju Gornji Viduševac, kod Vatrogasnog doma
  • od 9 i 30 do 17 sati u petak, 23. travnja drugi mobilni ured bit će raspoređen na glinskom području, u naselju Skela kod Društvenog doma

Subota, 24. travnja 2021.
  • od 9 i 30 do 17 sati u subotu, 24. travnja prvi mobilni ured bit će raspoređen na glinskom području, u naselju Šatornja, kod DVD-a
  • od 9 i 30 do 17 sati u subotu, 24. travnja drugi mobilni ured bit će raspoređen na glinskom području, u naselju Gornja Bučica, kod Vatrogasnog doma
  
Službenici će pomagati mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.Vodič za obnovu građevina na području Sisačko- moslavačke, Karlovačke i dijelu Zagrebačke županije (općine Kravarsko i Pokupsko)
Vodič sadrži osnovne informacije o podnošenju zahtjeva za uklanjanje i obnovu zgrada oštećenih u razornim potresima 28. i 29. prosinca 2020. te za gradnju zamjenskih obiteljskih kuća. 

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva:
  • Sisak, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1, zgrada FINA-e
  • Petrinja, Trg Matice Hrvatske 18
  • Hrvatska Kostajnica, Vladimira Nazora 17
  • Glina, Trg bana Josipa Jelačića 2
  • Lekenik, Zagrebačka 77A, bivša zgrada banke OTP
 
Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresomZahtjeve možete podnijeti i elektroničkim putem eObnova Na web-platformi dostupan je elektronički obrazac koji valja popuniti relevantnim podacima. Sustavu eObnova pristupa se putem sustava e-Građani; za ulaz u sustav preko NIAS-a dovoljna je vjerodajnica razine 3. Građani biraju koji obrazac će popuniti, ovisno o tomu traže li konstrukcijsku obnovu, potpuno uklanjanje građevine ili pak novčanu pomoć.

POVEZNICA: https://eobnova.gov.hr

 
Građani koji su samostalno prionuli hitno sanirati štete na nekonstrukcijskim elementima (dimnjaci, krovište, zabatni zidovi, stubišta i dizala) imaju pravo na povrat novca.
Zahtjev ispunjen  na OBRASCU 5 Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine predaje vlasnik, suvlasnik, predstavnik suvlasnika, odnosno upravitelj  višestambene ili  poslovne zgrade. 

Zahtjev se predaje  Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Zagrebu, Ul. Republike Austrije 20 osobno u pisarnici, poštom, u izmještenim uredima Ministarstva ili pomoću aplikacije e-Obnova u sustavu e-Građani. Rok za predaju zahtjeva je 31. prosinca 2021. godine
 
​Informativni centar „Obnova” otvoren je u Zagrebu, na adresi Kneza Mislava 2. 

Zajednički je to informativni centar Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. 

U Informativnom će centru građani moći predavati zahtjeve za poslijepotresnu obnovu, prikupljati dokumentaciju te dobiti stručne savjete o postupku obnove građevina stradalih u potresima koji su prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, Grad Zagreb, Zagrebačku i Karlovačku  županiju. 

Više informacija o obnovi možete pronaći na stranicama MinistarstvaStranica