Inoslav Brkić: Vodu za piće valja prokuhavati

Inoslav Brkić: Vodu za piće valja prokuhavati

"Imamo dovoljno vode u petrinjskom vodovodu. Nalazi vode su uredni, ali je moja preporuka da se prije korištenja voda za piće prokuhava. Nalazi su dobri, ali kako potres čini štetu nad zemljom, čini je i pod zemljom, " kazao je ravnatelj sisačko-moslavačkog Zavoda za javno zdravstvo Inoslav Brkić.

U emisiji "Hrvatski radio za Banovinu" u utorak, 9.veljače 2021. godine Inoslav Brkić naglasio je da je higijena iznimno važna, osobito na ruralnom području, na kojemu su bunari glavni izvor opskrbe vodom. Uslijed potresa pomiču se i vodovodne i kanalizacijske cijevi u tlu. U takvim okolnostima nije neobično da u vodovodnim cijevima nastaje podtlak koji u sebe može povući okolni sadržaj iz kanalizacijskog sustava, primjerice.

Broj oboljelih od virusa corona u Sisačko-moslavačkoj županiji je u značajnom opadanju, situacija je pod punim nadzorom, a drugih epidemija nema, kazao je ravnatelj Inoslav Brkić.
 
Dva dana zaredom na području županije nije bilo novih registriranih osoba zaraženih coronom. U utorak je pak zabilježeno novih 14 slučajeva zaraze.

Stranica