Potpora pčelarima Hrvatske Kostajnice i Pounja

Potpora pčelarima Hrvatske Kostajnice i Pounja

Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa posredovao je u organiziranju donacija za pčelare na potresom pogođenom području Pounja.

Uslijed razornog potresa s kraja prošle godine i naknadnih podrhtavanja tla pčelari i njihove pčelinje zajednice diljem Sisačko-moslavačke županije bilježe znatne štete. Dodatne su štete potaknute niskim temperaturama, kišom i snijegom; na zelenim se površinama u rano proljeće, naime, bilježe niske razine peludi, neophodne u procesu proizvodnje meda.

Pripremljena je stoga donacija 2 tisuće visokokvalitetnih pogača za Udrugu pčelara “Kostanj” iz Hrvatske Kostajnice. Donacija potječe iz Konzuma (Fortenova grupa). Čitav pothvat organiziranja i primopredaje donacije vodio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Sisačko-moslavačka županija ubraja se u vodeće hrvatske krajeve kada je riječ o broju aktivnih  pčelara i pčelinjih zajednica. Svaka deseta košnica nalazi se upravo na tlu Sisačko-moslavačke županije. Od nedavnih potresa je stradalo više od 7 tisuća pčelinjih zajednica.

Stranica