Ministrica poljoprivrede Vučković u Petrinji

Ministrica poljoprivrede Vučković u Petrinji

Natječaji namijenjeni obnovi poljoprivrednih gospodarstava na potresom pogođenom području bit će objavljeni u ožujku. Natječaji vrijedni oko 120 milijuna kuna provest će se po pojednostavljenoj procedure. Proizlazi to iz riječi ministrice poljoprivrede Marije Vučković koja je u ponedjeljak, 22. veljače 2021. godine posjetila Petrinju.

U sjedištu Stožera za otklanjanje posljedica potresa u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji ministrica Vučković je ukratko predstavila program ruralnog razvoja namijenjen posebno potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sustav navodnjavanja Velika Ludina s revitalizacijom voćnjaka, mjera potpore mladim i malim poljoprivrednicima, financiranje klaonica malog kapaciteta, te pomoć proizvođačima za pakiranje meda u nacionalnim staklenkama neke su od mjera koje je Ministarstvo poljoprivrede namijenilo obiteljskim gospodarstvima na Banovini.

Na području županije nastavit će se, istaknula je ministrica Vučković, s provedbom mjere financiranja ugroženih i izvornih pasmina, ali i mjera koje potiču ekološki uzgoj, s naglaskom na revitalizaciji zapuštenih zemljišta, korištenju šumskih zemljišta u poljoprivredne svrhe.

U sklopu posjeta Petrinji ministrica Vučković i suradnici obišli su dva obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja uzgajaju svinje vrste banijska šara.

Naposljetku, ministrica je posjetila službenike u izmještenom uredu-kontejneru Ministarstva poljoprivrede u Hanžekovoj ulici 19 u Petrinji.


Ministarstvo poljoprivrede

Stranica