Revitalizacija poljoprivrede na području Gline

Revitalizacija poljoprivrede na području Gline

Stožer za otklanjanje posljedica potresa aktivno nastavlja s poticanjem obnove poljoprivrede i stočarstva na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Farmu Maja, koja se prije više od 20 godina isticala kvalitetnom stočarskom proizvodnjom, obišli su u srijedu, 17.ožujka 2021.godine predstavnici Belja plus d.o.o. Obilazak farme organizirali su državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

Predstavnici Belja, naime, planiraju obnoviti stočarsku proizvodnju na farmi. Štoviše, cilj im je uložiti u tov goveda. Uzgoj barem 800 grla junadi jest prvi korak u predviđenoj revitalizaciji poljoprivrede, odnosno stočarstva, proizlazi iz riječi državnog tajnika Majdaka.

Predstavnici Belja plus d.o.o. Andrej Dean i Velimir Sili su prije desetak dana Stožeru predstavili svoj plan ulaganja u svinjogojstvo na Banovini. Uskoro će uputiti i pismo namjere s pojedinostima o planiranom uzgoju junadi na Farmi Maja.

Obnova poljoprivredno-stočarske proizvodnje na spomenutoj farmi na glinskom području predstavljala bi snažan višestruki zamah gospodarskoj aktivnosti na širem području Banovine, napose malim obiteljskim gospodarstvima koja proizvode ratarske i krmne kulture, te veterinarskim službama.

Nadalje, nakon prošlotjedne donacije 8 tisuća pilića za 300 poljoprivrednih gospodarstava u Petrinji, Glini i Sisku, danas je osigurano i dodatnih 1500 pilića. Priprema se dodatna donacija  peradi do kraja ožujka.

Stranica