HBOR-ovi povoljni krediti poduzetnicima Sisačko-moslavačke županije

HBOR-ovi povoljni krediti poduzetnicima Sisačko-moslavačke županije

Kreditiranje se nudi uz kamatne stope od 0,3 posto, odnosno 0,8 posto.

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) uvodi posebne pogodnosti za kreditiranje poslovnih subjekata u Sisačko-moslavačkoj županiji, poput niskih kamatnih stopa, ukidanja naknada i smanjenja zahtjeva za instrumente osiguranja.  
 
Za kreditiranje investicija kamatne stope iznose 0,8 posto, a za kreditiranje obrtnih sredstava 0,3 posto.  

HBOR nudi povoljno kreditiranje u sklopu programa "Investicije privatnog sektora", "Investicije javnog sektora" i "Obrtna sredstva". Time nastoji potpomoći bržu obnovu uništenih i oštećenih objekata i opreme, redovno poslovanje i, uopće, potaknuti gospodarski razvitak  potresom pogođenog područja.   
 
Privatni i javni poslovni subjekti u Sisačko-moslavačkoj županiji svoje investicije mogu financirati HBOR-ovim kreditima uz kamatnu stopu od jedan posto godišnje, bez naknada za obradu zahtjeva ili izmjenu uvjeta kredita.  

Ako se pak krediti podižu za investicije malih i srednjih poduzetnika, koji zapošljavaju osobe do 30 godina starosti, kamatna stopa je dodatno snižena na 0,8 posto.  

Krediti se odobravaju na rok do 17 godina uz poček od četiri godine. Poček na otplatu kredita može biti i pet godina,  ako je posrijedi podizanje trajnih nasada.  

Krediti poduzetnicima za obrtna sredstava odobravaju se uz kamatnu stopu od 0,5 posto, odnosno 0,3 posto ako se zapošljavaju osobe mlađe od 30 godina.    

Krediti do 200 tisuća eura namijenjeni oporavku poljoprivrednih djelatnosti odobravat će se samo uz mjenice i zadužnice klijenta i vlasnika, odnosno   povezanih osoba. 

HBOR razmatra mogućnost odobravanja moratorija i reprograma kreditnih obveza svojim klijentima na potresom pogođenom području.

HBOR

Stranica