Medved: Postavljeno ukupno 1448 kontejnera

Medved: Postavljeno ukupno 1448 kontejnera

Prva dva zahtjeva za obnovu predana su u subotu ujutro, 20.veljače 2021. godine u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji.

U stanovima i kućama u vlasništvu države smješteno je 213 osoba kojima su stambeni prostori oštećeni, odnosno uništeni.

"Gradu Petrinji smo 13. veljače predali na korištenje kontejnersko naselje Sajmište; 81 smještajni i šest tehničkih kontejnera. Započeli smo pripremne radnje za izgradnju kontejnerskog naselja u Glini, a još će se po dva naselja graditi u Petrinji i Sisku te jedno naselje u općini Majur," kazao je Medved.

U suradnji s predstavnicima civilne zaštite Republike Italije, najavio je, obići će područje Siska i Petrinje i odrediti lokacije na kojima će postaviti kontejnerska naselja.

Gradovi i općine na području pogođenom potresom sastavili su popis urušenih zgrada; zbog prijetnje sigurnosti predloženo je da se 314 građevina ukloni.

Pripremljeno je preliminarno izvješće u pogledu sigurnosti građana na području županije.

Potpredsjednik Vlade RH Medved rekao je da je 14. veljače završeno uklanjanje oštećene zgrade bivše vojarne Zrin u Petrinji, a u ponedjeljak su započeli radovima uklanjanja oštećenog skladišta tvrtke Gavrilović u staroj gradskoj jezgri u Petrinji.

Dosad su pregledana 31.052 objekta, 3801 objekt je označen crvenom, a 6801 objekt žutom naljepnicom. 

Tomo Medved najavio je za petak sastanak s voditeljima stručnih timova koji procjenjuju štetu, a što je preduvjet za strukturiranje cjelokupne štete uslijed razornog potresa s kraja prošle godine.

Stranica