U utorak mobilni uredi na području Topuskog

U utorak mobilni uredi na području Topuskog

U utorak, 9. ožujka 2021. godine mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će prisutni na području Općine Topusko.

  • u utorak, 9. ožujka od 9 i 30 do 13 sati prvi mobilni ured bit će raspoređen u naselju Staro Selo, kod zgrade Društvenog doma
  • u poslijepodnevnim satima, preciznije, od 13 i 30 do 17 sati prvi mobilni ured bit će prisutan u naselju Perna, kod zgrade Društvenog doma  
 
  • u utorak, 9. ožujka od 9 i 30 do 17 sati drugi mobilni ured bit će raspoređen u Topuskom, kod zgrade DVD-a


Službenici će pomagati mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva:
  • Sisak, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e)
  • Petrinja, Trg Matice Hrvatske 18
  • Hrvatska Kostajnica, Vladimira Nazora 17
  • Glina, Trg bana Josipa Jelačića 2
  • Lekenik, Zagrebačka 77A, bivša zgrada banke OTP 
 
Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresomOd četvrtka, 4.ožujka primjenjuje se i novi sustav eObnova za podnošenje zahtjeva za obnovu elektroničkim putem.Na web-platformi dostupan je elektronički obrazac koji valja popuniti relevantnim podacima. Sustavu eObnova pristupa se putem sustava e-Građani; za ulaz u sustav preko NIAS-a dovoljna je vjerodajnica razine 3. Građani biraju koji obrazac će popuniti, ovisno o tomu traže li konstrukcijsku obnovu, potpuno uklanjanje građevine ili pak novčanu pomoć.

POVEZNICA: https://eobnova.gov.hr


Više informacija o obnovi možete pronaći na stranicama MinistarstvaStranica