Podnošenje zahtjeva za obnovu idući tjedan

Podnošenje zahtjeva za obnovu idući tjedan

Podnošenje zahtjeva za obnovu objekata na potresom pogođenom području započinje idućega tjedna. Ide se, naime, za tim da se procedura ishođenja zahtjeva stanovnicima Sisačko-moslavačke županije maksimalno pojednostavni.

"Postupak podnošenja zahtjeva za obnovom prolongiran je za nekoliko dana; krenut će sljedećega tjedna. Pojednostavljenje procedure podrazumijeva što manji broj dokumenata koji će biti potrebni za prijavu zahtjeva." Riječi su to glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića u emisiji Hrvatski radio za Banovinu u petak, 12.veljače 2021. godine.

Naselja na području pogođenom razornim potresom obilazit će i mobilni stručni timovi, dodao je Pavić, koji će stanovnicima pomagati ispunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativna naravi.

Zahtjeve za obnovom bit će moguće uputiti elektroničkim putem Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. U svrhu što djelotvornijeg pristupa postupku poslijepotresne obnove u Petrinji će uskoro biti otvoren i ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Stranica