Osigurati nove lokacije za 51 biračko mjesto

Osigurati nove lokacije za 51 biračko mjesto

Mnoga su biračka mjesta na području Sisačko-moslavačke županije stradala u razornom potresu krajem prošle godine.

Preciznije, 51 biračko mjesto u Sisku, Petrinji, Donjim Kukuruzarima i Majuru nije uporabljivo te se za njih moraju naći zamjenske lokacije. Utvrđeno je to u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine u Petrinji na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa i Državnog izbornog povjerenstva.
 
Na sastanku u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” dogovorena je tijesna suradnja članova Stožera i Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u osiguravanju organizacijsko-tehničkih pretpostavki za provedbu svibanjskih lokalnih izbora na potresom pogođenom području.
 
Zbog bitnih oštećenja zgrada u gradovima Sisku i Petrinji do svibanjskih izbora moraju se pronaći zamjenska sjedišta za Županijsko izborno povjerenstvo i gradska izborna povjerenstva.
 
I u općinama Donji Kukuruzari i Majur moraju se naći nove lokacije za biračka mjesta budući da su postojeća sjedišta biračkih mjesta stradala u razornom potresu.
 
Na sastanku je zaključeno da se do kraja ožujka riješe sva pitanja organizacijsko-tehničke naravi kako bi se na području pogođenom potresom uredno proveli lokalni izbori.
 
Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera Tomo Medved, potporedsjednik Vlade RH i Stožera Boris Milošević te predsjednik DIP-a Đuro Sessa.

Stranica