Organizirana prehrana stanovništva na području pogođenom potresom

Organizirana prehrana stanovništva na području pogođenom potresom

Država postupno preuzima postojeći sustav prehrane koji je bio zasnovan dijelom na volonterskoj osnovi, dijelom na ustanovama i institucijama.

Zahvalni smo svim ugostiteljima i obrtnicima na brojnim donacijama, a poglavito kuharima iz cijele Hrvatske koji su svojim znanjem, iskustvom i velikim srcem svih ovih dana neumorno radili kako bi pokazali narodu Banovine da su s njima kad je najteže.

Država je odmah bila spremna organizirati prehranu kao i podjelu obroka svima kojima je bila potrebna, no altruizam naših kuhara nadišao je sva ranija humanitarna djela. Oni će kuhati još nekoliko dana i u partnerskom odnosu ponuđeno im je da ovdje ostanu koliko žele.

Podjela hrane ostaje na istim lokacijama kao i distribucija. Gradonačelnici i načelnici općina dostavili su podatke o broju potrebnih obroka kao i lokacije gdje će se hrana dostavljati te odgovornu osobu za prihvat i distribuciju. Na taj način osigurali smo dostupnost hrane svima i nitko neće biti bez prehrane. Pored toga nastavljamo i s podjelom tzv.suhe hrane i svih drugih potrepština neophodnih za normalan život-koliko se on može nazvati normalnim.

Foto: Međimurje Press

Stranica