Na Banovini obnovljeno 3.500 kuća

Na Banovini obnovljeno 3.500 kuća

U dosadašnjem tijeku obnove na Banovini završeno je 2.626 obiteljskih kuća. U tijeku su radovi na još 1.300 kuća izvijestili su iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na sjednici Stožera održanom u Petrinji.

U postupku samoobnove završeno je još 868 obiteljskih kuća za što je do sada vlasnicima isplaćeno 5,214 milijuna kuna. S postupkom samoobnove ukupno je obnovljeno oko 3.500 obiteljskih kuća.
 
S izvođačima radova, njih 16, ugovorena je gradnja 312 obiteljskih kuća, a trenutačno se gradi 60-tak zamjenskih obiteljskih kuća dok je s vlasnicima potpisano 68 ugovora. Isto tako trenutno se uklanja 11 obiteljskih kuća kao preduvjet za početak gradnje. Inače je do sada na Banovini  ukupno uklonjeno  585 objekata.
 
Iako je najavljeno da će prošli tjedan započeti gradnja prvih višestambenih zgrada u Petrinji do toga nije došlo zbog imovinsko-pravnih odnosa na prilazu gradilištu, tako da bi gradnja prve 4 zgrade trebala započeti za nekoliko dana.
 
Ukupno je za područje Banovine do sada za poslove obnove po svim modelima Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio 869 milijuna kuna.


Stranica