Francuska potpora i solidarnost

Francuska potpora i solidarnost

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman i francuski ministar za europu i vanjske poslove Jean-Yves Le Drian posjetili su središte Petrinje stradalo u potresu, kao i prostorije Stožera Civilne zaštite u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“.

Ministar Radman istaknuo je da su Francuska i druge europske zemlje odmah nakon potresa priskočile u pomoć Hrvatskoj, a Francuska je putem mehanizama EU-a za civilnu zaštitu u našu zemlju uputila 240 šatora. Najavljeno je i dopremanje šest mobilnih stambenih objekata od kojih su dva već na putu prema pogođenim područjima.

Ministar Le Drian naglasio je da je posjetio Petrinju kako bi pokazao suosjećanje, potporu i solidarnost Francuske sa Hrvatskom, ali prije svega sa stanovništvom potresom pogođenog područja i sa svima koji rade izvrstan posao na saniranju posljedica. Solidarnost pokazuje cijela Europska Unija, 27 članica surađuju međusobno u okviru EU, no bitna je i bilateralna suradnja između Hrvatske i Francuske, koju ćemo danas dodatno poboljšati, zaključio je Le Drian.
  
Zahvalivši dvojici ministara na posjeti, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izvjestio ih je o šteti i stanju na pogođenom području, te zahvalio hrvatskim, francuskim i europskim institucijama na pomoći.

Stranica