Crveni križ počinje s podjelom novčane pomoći pogođenima potresom

Crveni križ počinje s podjelom novčane pomoći pogođenima potresom

Hrvatski Crveni križ (HCK) u petak, 29.siječnja 2021. godine, počinje s procesom podjele gotovo 46 milijuna kuna koji su građani prikupili Apelom i donatorskim telefonom, a sav novac bit će izravno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu.

Novčana pomoć će se isplaćivati na dva načina prema odabiru podnositelja zahtjeva: uplatom na tekući račun ili zaštićeni račun te putem Hrvatske pošte (preuzimanje u poslovnici ili isplata putem poštara koji djeluje na potresom pogođenom području).

Novčana pomoć namijenjena je građanima koji su 28. i/ili 29. prosinca 2021. imali prijavljeno prebivalište ili boravište na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, u nekretnini koja je pretrpjela materijalna oštećenja. Iznos novčane pomoći ovisit će o broju prikupljenih i odobrenih zahtjeva te prikupljenim sredstvima.
 
Oštećenja je potrebno demonstrirati fotografijama, potvrdom statičara ili izjavom/opisom oštećenja, fotografijom naljepnice i slično. 

Zahtjev se može ispuniti u evakuacijskim centrima na potresom pogođenom području, u svim društvima Crvenog križa diljem zemlje, u jedinicama lokalne samouprave te u poslovnicama Hrvatske pošte. 

Popis svih adresa, kao i upute za popunjavanje, obrazac zahtjeva te dodatne informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici HCK-a. Građani sve potrebne informacije o popunjavanju zahtjeva mogu dobiti i na telefonskom broju 0800 1188.

Potrebno je ispuniti jednostavan zahtjev za isplatu novčane pomoći do 19. veljače 2021.:
Upute za ispunjavanje Zahtjeva
Zahtjev preuzmite ovdje

Zahtjevi su dostupni na brojnim lokacijama, a točne adrese možete pronaći na linku.

Na istim se mjestima predaju ispunjeni zahtjevi ili se mogu poslati poštom na adresu Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16, 10000 Zagreb.

Osobe koje žive na teško pristupačnim lokacijama i one koje su slabo ili potpuno nepokretne, obilazit će mobilni timovi Crvenoga križa.

 

Stranica