Čestitka Gromovima

Čestitka Gromovima

Poštovani pripadnici 2. gardijske brigade Gromovi, dragi prijatelji, čestitam vam 30. obljetnicu ustrojavanja legendarne 2. gardijske brigade!

Noseći zelenu beretku sa znakom groma, na bojištima diljem Hrvatske, pronosili ste optimizam, hrabrost, čast i spremnost na žrtvu. Vaš ratni put, put je izrazite borbenosti, nepokolebljivosti i čvrste vjere u Boga. Sve vaše pobjede u obrani i oslobađanju hrvatske države zauvijek će ostati zlatnim slovima upisane na stranicama domovinske povijesti.

O jubilarnoj obljetnici posebno smo u mislima i molitvama s poginulim, nestalim i umrlim Gromovima, svima njima kao i njihovim obiteljima vječno smo zahvalni za mir i slobodu koju danas uživamo.

U Domovinskom ratu ste pokazali da vam je domovina svetinja i da ste za nju spremni podnijeti i najveću žrtvu. Neka nam ni danas ne bude teško biti zajedno i žrtvovati se kako bismo zajedno odgovorili na sve izazove i radili na dobrobit naše domovine i našeg naroda.

Dragi Gromovi, čestitajući vam tri desetljeća postojanja, želim da vas i dalje vodi mudrost i ustrajnost, te da u ovim teškim i izazovnim vremenima budete uzor svim mladim naraštajima koji u vama prepoznaju časne i hrabre sinove jedine nam domovine Hrvatske. Neka vaše geslo - jednom Grom, zauvijek Grom i zelena beretka i nadalje budu poticaj da sačuvamo ponos na sve naše branitelje!

Tomo Medved
potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja

Predsjednik Stožera CZ sa sanaciju posljedica potresa


Stranica