Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Fond solidarnosti Europske unije (EUSF)
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU podnosi Zahtjev za dodjelu sredstava iz EU Fonda solidarnosti zajedno sa zahtjevom za predujam, prema Europskoj komisiji najkasnije dvanaest tjedana nakon nastanka prve štete prouzročene nepogodom.
 
  • Zahtjev se priprema u suradnji s Ministarstvom graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine koji vrši procjenu ukupnog iznosa štete.

Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. -2020.
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u dogovoru je s Europskom komisijom oko izmjene OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kojom će se izvršiti prenamjena 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna, u okviru koje bi se podržale aktivnosti koje za cilj imaju obnovu nakon prirodne katastrofe velikih razmjera ili regionalne prirodne katastrofe.
 
  • Iznosom od 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna, financirala bi se obnova svih stradalih objekata u razornim potresima koji su zadesili Sisačko-moslavačku županiju i okolicu uključujući obiteljske kuće i javnu infrastrukturu. Obnova obiteljskih kuća provodila bi se u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Procjenjuje se da će iznos biti dovoljan za gotovo 2.000 obiteljskih kuća.