Glina: Mirko Divjakinja u novom kontejneru, uzrok požara neispravni hladnjak

GLINA, 9. veljače 2022. (Hina) - Mirko Divjakinja (76) iz Roviške na glinskom području, koji je u požaru kontejnera u utorak ostao bez smještaja i imovine, dobio je danas je novi opremljeni kontejner, a očevidom je utvrđeno da je požar buknuo zbog kvara na hladnjaku.

Nedugo nakon završetka policijskog očevida, u Rovišku je na mjesto na kojem je bio izgorjeli stambeni i njemu pripojeni sanitarni kontejner iz pričuve u Lekeniku dovezen novi, opremljen kontejner, koji je postavljen na isto mjesto.
 
Kako je prilikom predaje ključeva Mirku Divjakinji rekao glasnogovornik Stožera za sanaciju šteta od potresa Mladen Pavić, to je četvrti požar na kontejnerima na potresom pogođenom području. Iako dosad takvi požari nisu dobili takav publicitet, problem je riješen na isti način jer Stožer u pričuvi ima dovoljno kontejnera za takve potrebe, rekao je i dodao da su "na taj način svi stradalnici mogli biti zbrinuti".  Divjakinja se za kontejner prijavio dva mjeseca nakon potresa i njime se koristio cijelo vrijeme, rekao je Pavić.
 
Također je rekao i da su uzroci svih dosadašnjih požara bili neispravni električni uređaji, a ne loše izvedene instalacije.
 
Na predaji ključeva Mirku Divjakinji, koji je izrazio zahvalnost Stožeru na brzoj reakciji, bila je i glinska dogradonačelnica Branka Bakšić-Mitić.
 
U međuvremenu je Policijska uprava sisačko-moslavačka, nakon završenog očevida, poslala i nadopunu priopćenja o jučerašnjem požaru. Kako stoji u priopćenju, očevid  je u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja završila u srijedu oko podneva. 
 
Očevidom je utvrđeno da je je požar buknuo zbog kvara na električnom uređaju (hladnjak) neposredno na ulazu u kontejner, a proširio se na unutrašnjost dvaju kontejnera, koji su potpuno izgorjeli. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, ističe se u priopćenju.


Stranica