Vodič za obnovu građevina na području pogođenom potresom

Vodič za obnovu građevina na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i dijelu Zagrebačke županije (općine Kravarsko i Pokupsko)


Vodič sadrži osnovne informacije o podnošenju zahtjeva za uklanjanje i obnovu zgrada oštećenih u razornim potresima 28. i 29. prosinca 2020. te za gradnju zamjenskih obiteljskih kuća. Prema Zakonu o obnovi i Programu mjera obnove, uklanjanje uništenih građevina ili obnova oštećenih, gradnja zamjenskih obiteljskih kuća i stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom provodi se na temelju odluka koje donosi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.


Vodič za obnovu građevina na području Sisačko- moslavačke, Karlovačke i dijelu Zagrebačke županije (općine Kravarsko i Pokupsko)


Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva:
  • Sisak, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1, zgrada FINA-e
  • Petrinja, Trg Matice Hrvatske 18
  • Hrvatska Kostajnica, Vladimira Nazora 17
  • Glina, Trg bana Josipa Jelačića 2
  • Lekenik, Zagrebačka 77A, bivša zgrada banke OTP
 
Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresomZahtjeve možete podnijeti i elektroničkim putem eObnova Na web-platformi dostupan je elektronički obrazac koji valja popuniti relevantnim podacima. Sustavu eObnova pristupa se putem sustava e-Građani; za ulaz u sustav preko NIAS-a dovoljna je vjerodajnica razine 3. Građani biraju koji obrazac će popuniti, ovisno o tomu traže li konstrukcijsku obnovu, potpuno uklanjanje građevine ili pak novčanu pomoć.

POVEZNICA: https://eobnova.gov.hr

​Informativni centar „Obnova” otvoren je u ponedjeljak, 15.ožujka u Zagrebu, na adresi Kneza Mislava 2. 

Zajednički je to informativni centar Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. 

U Informativnom će centru građani moći predavati zahtjeve za poslijepotresnu obnovu, prikupljati dokumentaciju te dobiti stručne savjete o postupku obnove građevina stradalih u potresima koji su prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, Grad Zagreb, Zagrebačku i Karlovačku  županiju. 


Više informacija o obnovi možete pronaći na stranicama MinistarstvaStranica