Kontejnersko naselje u Glini

U tijeku su pripremni radovi na projektu stambenog kontejnerskog naselja u Glini. Na prostoru predviđenom za novo kontejnersko naselje u srijedu, 3. ožujka 2021. godine dopremljeno je 38 stambenih kontejnera. Idućih se dana očekuje još nekoliko kontejnera za mještane glinskoga kraja koji su ostali bez doma u razornom potresu krajem prošle godine.

Na prostoru kontejnerskog naselja površine oko deset tisuća četvornih metara dopremljeno je i pet dodatnih kontejnera, koji će budućim stanarima služiti kao zajedničke prostorije, poput blagovaonice, dnevnog boravka, skladišta, izvijestio je državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić.

Prethodnih je dana Hrvatska vojska priredila teren predviđen za podizanje spomenutog naselja, a na temelju nužnih administrativnih priprema u skladu s urbanističkim planovima. U tijeku su radovi na utvrđivanju staza i postavljanja mreža vodoopskrbe, odvodnje i električne energije stambenog naselja mobilnih kućica. Naselje će imati pristup telefonskoj i internetskoj mreži. Radove na postavljanju infrastrukturne mreže izvodi Drvni centar Glina d.o.o. Ta se tvrtka neposredno nakon potresa istaknula svojim doprinosom lokalnoj zajednici zbrinuvši mnoge obitelji kojima su kuće teško oštećene u potresu.

Projekt kontejnerskog naselja u Glini omogućit će stanovnicima da borave u kontejnerima u neposrednoj blizini svojih domova i obiteljskih gospodarstava oštećenih u nedavnom razornom potresu. Prvi stanari kontejnerskoga naselja u Glini očekuju se za dva tjedna.

Stranica