Obiteljskim gospodarstvima Gline donacija iz Vukovara

Vukovarsko-srijemska županija priprema veliku donaciju genetskog materijala u svinjogojstvu stočarima na potresom pogođenom području

Preciznije, donacija je namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na širem području Gline. O tomu je na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa u utorak, 2. ožujka 2021. godine izvijestio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

O donaciji obiteljskim gospodarstvima koja se bave svinjogojstvom razgovaralo se i na radnom sastanku u Gradu Glini. Na sastanku su se gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, pročelnik Odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić i članovi Stožera suglasili o koracima koje valja poduzeti da se svinjogojstvo održi na širem glinskom području.

U sklopu uzgojnog programa za reprodukciju svinja na dvjema matičnim farmama donirat će se 20 krmača. U razdoblju od jedne i pol godine reprodukcijom će se dobiti od 500 do 600 grla svinjskog podmlatka. Povrh toga, donacija predviđa dodatnih 50 suprasnih nazimica za uzgoj tovnog reprodukcijskog materijala na gospodarstvima koja su posebno usredotočena na svinjogojstvo.

Stranica