U Hrvatskoj Kostajnici i Glini počinje zaprimanje zahtjeva za obnovu

U ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine u Hrvatskoj Kostajnici otvara se ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Vladimira Nazora 17.

Istodobno, od ponedjeljka, 1. ožujka u Glini se otvara ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg bana Josipa Jelačića 2.

Službenici će od 9 sati u Hrvatskoj Kostajnici i Glini početi zaprimati zahtjeve za obnovu te pomagati mještanima popunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva već su ranije otvoreni u Sisku na adresi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e) i u Petrinji na adresi Trg Matice Hrvatske 18. 

U ponedjeljak, 1. ožujka mobilni će uredi biti prisutni na području Martinske Vesi. U utorak, 2. ožujka mobilni uredi prisutni su na području Gvozda.


Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.


Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresom


Više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva:
Stranica