Podnošenje zahtjeva za obnovu idući tjedan

Podnošenje zahtjeva za obnovu objekata na potresom pogođenom području započinje idućega tjedna. Ide se, naime, za tim da se procedura ishođenja zahtjeva stanovnicima Sisačko-moslavačke županije maksimalno pojednostavni.

"Postupak podnošenja zahtjeva za obnovom prolongiran je za nekoliko dana; krenut će sljedećega tjedna. Pojednostavljenje procedure podrazumijeva što manji broj dokumenata koji će biti potrebni za prijavu zahtjeva." Riječi su to glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića u emisiji Hrvatski radio za Banovinu u petak, 12.veljače 2021. godine.

Naselja na području pogođenom razornim potresom obilazit će i mobilni stručni timovi, dodao je Pavić, koji će stanovnicima pomagati ispunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativna naravi.

Zahtjeve za obnovom bit će moguće uputiti elektroničkim putem Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. U svrhu što djelotvornijeg pristupa postupku poslijepotresne obnove u Petrinji će uskoro biti otvoren i ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Stranica