Krajem tjedna počinje uklanjanje urušenih objekata

Vrlo skoro slijede sve administrativne radnje potrebne za uklanjanje objekata koji su stradali u potresu, poglavito onih koji svojom narušenom statikom ugrožavaju sigurnost ljudi.

Preciznije, “do kraja tjedna u taj proces uvest će se tvrtka koja će odmah početi s uklanjanjem bitno oštećenih objekata, odvoženjem materijala na unaprijed definirane lokacije, a u skladu sa zakonskim odredbama, uz  izradu elaborata i prikupljenu  suglasnost vlasnika kad su posrijedi privatni objekti,” kazao je u utorak, 26. siječnja 2021. godine u emisiji “Hrvatski radio za Banovinu” potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved. 

U postupku uklanjanja ruševina i odvoženja materijala posebno će se voditi računa o toksičnom otpadu, prije svega o azbestnim pregradama i pločama, pridodao je Medved. Drugim riječima,  provest će se postupak razvrstavanja otpada u skladu sa zakonom propisanim radnjama.
 
Stvorili smo sve pretpostavke za početak uklanjanja stradalih javnih, ali i privatnih objekata. To je aktivnost koja će nam uslijediti u nadolazećem razdoblju," zaključio je Medved.

Stranica