Pučka pravobraniteljica u Petrinji

Potpredsjednik Vlade RH i zamjenik predsjednika Stožera Civilne zaštite u Petrinji Boris Milošević susreo se u Petrinji s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović i suradnicima.

Tom prigodom potpredsjednik Milošević upoznao je pravobraniteljicu sa svim aktivnostima koje Stožer poduzima od prvoga dana, posebno je izvjestivši o načinu i organizaciji prehrane te smještaja stanovništva. Također, istaknuo je kako je Stožer osigurao stanovništvu, a pogotovo onome u udaljenijim i slabije dostupnim područjima, sve što je bilo potrebno: podjelu hrane, dostavu lijekova, odjeće i grijalica, tople odjevne predmete i svu drugu vrstu pomoći uključujući stručnu psihološku.
 
Potpredsjednik je posebno istaknuo jednak pristup Stožera prema svakom pojedincu pri čemu se ljudi kojima treba pomoći ne dijele ni po kojoj osnovi. „Jednostavno, vođeni smo principom jednakosti svakog čovjeka i svakog od njih gledamo kao čovjeka u potrebi“, istaknuo je potpredsjednik Vlade. Dogovoreno je da će susreti potpredsjednika Vlade i pučke pravobraniteljice na temu situacije na Banovini u nadolazećem razdoblju biti redovni.

Stranica