Organizirana prehrana stanovništva na području pogođenom potresom

Država postupno preuzima postojeći sustav prehrane koji je bio zasnovan dijelom na volonterskoj osnovi, dijelom na ustanovama i institucijama.

Zahvalni smo svim ugostiteljima i obrtnicima na brojnim donacijama, a poglavito kuharima iz cijele Hrvatske koji su svojim znanjem, iskustvom i velikim srcem svih ovih dana neumorno radili kako bi pokazali narodu Banovine da su s njima kad je najteže.

Država je odmah bila spremna organizirati prehranu kao i podjelu obroka svima kojima je bila potrebna, no altruizam naših kuhara nadišao je sva ranija humanitarna djela. Oni će kuhati još nekoliko dana i u partnerskom odnosu ponuđeno im je da ovdje ostanu koliko žele.

Podjela hrane ostaje na istim lokacijama kao i distribucija. Gradonačelnici i načelnici općina dostavili su podatke o broju potrebnih obroka kao i lokacije gdje će se hrana dostavljati te odgovornu osobu za prihvat i distribuciju. Na taj način osigurali smo dostupnost hrane svima i nitko neće biti bez prehrane. Pored toga nastavljamo i s podjelom tzv.suhe hrane i svih drugih potrepština neophodnih za normalan život-koliko se on može nazvati normalnim.

Foto: Međimurje Press

Stranica